fbpx
Tværs over himlens tag

feb 9, 2023

Seneste indlæg

Dødens Landevej

Dødens Landevej

Billedreportage fra en motorcykelrejse gennem Bolivia i Sydamerika En tur ned ad den 64 kilometer lange ”Dødens Landevej” er den ultimative udfordring for offroadmotorcyklister. Nyd vandfald, jungle og kolibrier på denne nervepirrende grusvej, der forbinder...

Kokos og kommunisme

Kokos og kommunisme

På en motorcykelrejse i Sydindiens kommunistiske delstat, Kerala, kommer man helt tæt på den tropiske natur ”PLASK!” En brun ørn slår ned i vandet. I en sky af vanddråber er den igen på vingerne og i dens kraftige kløer hænger en sort søslange. Slangen snor og vrider...

Laos – simpelthen smukt!

Laos – simpelthen smukt!

En motorcykelrejse gennem Laos’ kuperede landskab byder på oplevelser, der sætter sig i sjælen. Her snor vejene sig gennem uendelige områder med grøn jungle, langs Mekong-floden og forbi kolossale grotter. Solen går ned over kalkstensbjergene og kaster et varmt og...

Kategorier

I sensommeren 2022 tog en gruppe motorcyklister fra Danmark til Himalaya for at prøve kræfter med verdens højeste bjergkæde.Turen begyndte i det frodige, sydlige Himalaya ved bjergbyen Manali, og den endte i den buddhistiske oase Leh, på det golde Tibetanske Plateau tæt ved grænsen til Kina og Pakistan. Denen strækning er kun er mulig at køre i månederne fra juni til oktober, da den højtbeliggende vej er lukket resten af året grundet ugunstige vejrforhold. På ruten blev adskillige bjergpas i over 5000 meters højde forceret.

Turen foregik på Royal Enfield motorcykler. Både på den klassiske gadecykelmodel og på offroaderen med navnet ”Himalayan”. Begge maskiner produceres i Indien, og de klarede de mange strabadser og den tynde luft forbløffende godt.

Turen var arrangeret af MC ASIEN – et danske rejseselskab, der er specialister i motorcykelrejser med danske mc-guider i Asien, Afrika og Sydamerika. I august 2023 arrangeres en lignende rejse gennem Himalaya. MCTNs medlemmer tilbydes 1.000 DKK i rabat på denne tur. Oplys blot medlemsnummer i forbindelse med tilmelding. Se mere på www.mcasien.com

Prisinformation

Turen koster 28.840 DKK per motorcyklist på Royal Enfield Classic/Bullet Model 500 kubik. Og 29.840 DKK per motorcyklist på Royal Enfield Himalayan 411 kubik offroader. Ønsker man at deltage som bagsædepassager eller som passager i følgebil er prisen 24.940 DKK.
Prisen inkluderer: Fly fra København til Delhi tur-retur • Indenrigsfly fly i Indien • Overnatninger ifølge program på hyggelige hoteller og i komfortable teltlejre • Leje af Royal Enfield 500 kubik • Benzin, olie og reservedele. • Backup transport i form af køretøjer, der bærer vores personlige bagage, førstehjælpskasse, værktøj, reservedele m.m. • Medrejsende mekaniker og engelsktalende indisk nationalguide • Måltider: Helpension • Drikkepenge til tjenere, hotelpersonale og bagagefolk undervejs på hele motorcykelturen • Vejskatter og afgifter • Informationsmøde om rejsen inden afrejse • Bidrag til Rejsegarantifonden.

Der er rigeligt at være opmærksom på i Himalaya: Smeltevand løber over vejen og skyller underlaget væk, mens osende busser og kramlede lastbiler pløjer kørebanen op. Så hold blikket på vejen og tungen lige i munden!

En venlig sjæl har skrevet “Blow Horn”; på en klippeblok ved et skarpt sving.
I Himalaya bruger alle trafikanter flittigt hornet for at sige: “Her kommer jeg. – Har du
set mig?”. Ja, det er ligefrem uhøfligt ikke at dytte, når man færdes her på to hjul!

Skyerne tegner skygger på bjergene på det tibetanske plateau, 4500 meter over havets overflade.

Det golde landskab, dybt inde i Himalaya, er som taget ud af en spaghettiwestern.
Her er vejen sprængt ud af klippen, og autoværnet består af nogle få blokke cement,
der ser ud til at være placeret meget tilfældigt.

Steffen Andersen (forrest) er til daglig motorcykelmekaniker, men her i Himalaya er han på motorcykelferie. Smilet er ikke til at tage fejl af.

Himalayas majestætiske landskaber har til tider en så surrealistisk karakter, at man må knibe sig selv i armen for sikre, at man ikke drømmer.

Michael Dantzer-Sørensen tager en velfortjent pause. Han er en berejst herre: det afslører de mange flag og mærker på hans mc-jakke, der stammer fra hans utallige motorcykeleventyr rundt omkring i verden.

Betyder tordendrage på tibetansk. ”Druk Resort” ligger ved bjergsøen Tsokar i 4530 meters højde. Det er dog ikke et all inclusive hotel i en festby, som navnet antyder, men en lille camp bestående af 12 små huse.

Vi besøgte det buddhistiske Thiksey-kloster tæt ved byen Leh og blev inviteret indenfor til en ceremoni. Klosteret er fra 1700-tallet, og Dalai Lama besøger dette sted, når han er i Ladakh, som denne region i Indiens Himalaya hedder. Ladakh er også kendt som ”Lille Tibet”, fordi dets indbyggere her frit kan dyrke deres tibetanske kultur, tro og religion, hvilket ikke er tilladt i selve Tibet, som er underlagt strenge regler og love af Kina.

En Royal Enfield pløjer igennem en vandpyt ved Wari Lah bjergpasset i hele 5312 højdemeter

Lasse Rasmussen og hans kone, Sofia Rasmussen, nyder udsigten fra toppen af Wari Lah bjergpasset i hele 5312 højdemeter.

Motorcykelrejse i Himalaya er ikke kun for barske, hærdede gubber. Her poserer Tanya Silberg fra San Francisco i USA på en Royal Enfield Himalayan motorcykel.

En hyrde driver sine får og geder ned ad vejen i Himalaya.

Det sydlige Himalaya er grønt og frodigt. Men landskabet bliver tørt og goldt, jo længere man bevæger sig ind i bjergmasivet.

da_DKDanish