fbpx
OP
Billede Alt

M.C. ASIEN

Bhutan Tempel

I Tordendragens land

Man kan rejse på motorcykel mange spændende steder, men få lande kan hamle op himalayakongeriget, Bhutan. Det mystiske bjergrige land i det sydøstlige Himalaya er et af verdens bedst bevarede hemmeligheder og et eldorado for motorcyklister.

Tigers Nest, Tigerens Rede, er navnet på dette lille buddhistiske kloster, der har en af verdens mest storslåede udsigter. Det hænger på en klippeside, hvorfra der er et fald på 900 meter direkte ned i afgrunden. For at se dette skue måtte vi benytte apostlenes heste op ad bakken gennem nåleskoven, for der er kun en smal vandresti dertil. Det tager ca. 3 timer at gå derop fra det sted, hvor vi parkerede vores jernheste, men det var alle strabadserne værd.

MC i Bhutan

Det er ikke svært at finde køreglæden i Bhutan, for man glider gennem det ene storslåede bjerglandskab efter det andet på veje, hvor der stort set ingen trafik er.

Bhutan Buddhistiske Festival

Bhutans mange buddhistiske festivaler er en eksplosion af farver med shamanistiske maskedanse, der opføres til lyden af bizar transcenderende musik fra store trommer og lange messinghorn. Disse festivaler finder sted året rundt i de mange hvidkalkede templer, såkaldte Dzongs, der ligger drysset ud over Himalayas bjerge.

Flag i Bhutan

Buddhistiske bedeflag blafrer i vinden på et bjergpas i Bhutan med Himalayas evige sne i baggrunden. Bedeflagene er bemalet med mantraer og symbolske figurer, som ifølge de troende har en hellige kraft, som bliver spredt af vinden. Bedeflag i Himalaya er fremstillet af farverige stykker stof, der er hængt op langs bjergkamme og bjergtoppe.

Der benyttes fem farver: hvid, blå, gul, grøn eller rød, og hver farve repræsenterer et af de fem elementer i den tibetanske buddhisme. Det femte element, som vi ikke har i det vestlige elementsystem, er ”bevidsthed”. Traditionen med at hænge bedeflag op stammer fra den før-buddhistiske Bön-religion, som man dyrkede i Himalaya, før buddhismen blev den dominerende religion.

Dzo okse i Bhutan

En Dzo tygger drøv og stirrer på de forbipasserende motorcyklister i en vejkant i Bhutan. En dzo er en krydsning mellem en yak og en ko, og den er et almindeligt husdyr og pakdyr her i det sydlige Himalaya.

Lokal Bhutansk kvinde

En lokal bhutansk kvinde sælger sine smukke, håndvævede tørklæder og plaider af yak-uld ved en lille stadeplads på et bjergpas i Bhutan.

Munke i Bhutan

Overalt i Bhutan ses kronragede munke iført safranrøde rober.
Buddhismen kom til Bhutan med den indiske tantriske mester, Guru Padmasambhava, i det 8. århundrede. Buddhismen er den mest udbredte religion i Bhutan og praktiseres af 75 procent af befolkningen.

Bhutan bueskydning

En bueskytte lukker sit venstre øje og sigter med sin compound-bue. Der lyder et skarpt svirp efterfulgt et en dump lyd, da pilen rammer en skydeskive ca. 80 meter væk. Et bifald følger, og en indstuderet triumferende dans udføres som en gestus af holdkammeraterne.
Bueskydning er Bhutans nationalsport og den eneste disciplin, som landet deltager med ved de olympiske lege. For godt 500 år siden blev bueskydning introduceret til Bhutan af den buddhistiske munk Drukpa Kunley, også kendt som “Den Guddommelige Galning”. Han er stadig en folkehelt her i Tordendragens land, som bhutanerne kalder deres himalayakongerige.

da_DKDanish